• update 26 mei 2020

Op de achtergrond wordt keihard gewerkt om het sporten in Nederland weer verantwoord aan de gang te krijgen. Zo ook door vertegenwoordigers van onze squashsport, die zwaar wordt getroffen door de huidige maatregelen. Vooralsnog mogen de squashbanen pas betreden worden per 1 september aanstaande, als alles goed gaat. Dit zou betekenen dat de centra 5,5 maand gesloten zijn geweest.

We horen vele sport-organisaties en branche-vertegenwoordigers deze tijden langskomen. Hierbij even een kleine uitleg om het wat duidelijker te maken. De SBN (Squash Bond Nederland) is aangesloten bij het POS – Platform Ondernemende Sportaanbieders. Een samenwerkingsverband van 12 organisaties voor uiteenlopende sporten, die momenteel vooral de belangen behartigd naar de ministeries, MKB Nederland en het VNO-NCW. Inmiddels is er bekend dat er een tweede ronde steunpakket aankomt om o.a. ca. 3400 aanbieders door deze zware tijd te loodsen en niet bijna de helft van de sport in Nederland weg te laten vagen door faillissementen en weinig toekomstbeeld.

Moeten deze centra en clubs noodgedwongen sluiten dan verdwijnt ook een groot deel van de jarenlange opgebouwde infrastructuur van deze sporten. Ondernemende sportaanbieders hebben een belangrijke rol verworven in het welzijn en de gezondheid van de Nederlandse bevolking.

Branchevereniging NL Actief die vooral de fitnessbranche behartigd, is het meest in beeld. Ook de sportscholen willen veel eerder de deuren weer (binnen) openen en werken aan een verantwoord covid-19 beleid. De fitnessbranche omhelst ongeveer 3 miljoen sporters in Nederland, waar de squashsport het met zo’n 300 duizend regelmatige beoefenaars doet.

Veel meer over de sport in Nederland, en dan zeker m.b.t. het corona-virus, lees je op de website van het NOC*NSF (Het NOC*NSF ontstond in 1993 uit een fusie van het Nederlands Olympisch Comité (NOC) en de Nederlandse Sport Federatie (NSF)).

wordt vervolgd..