• update 16 februari 2021

Vrijdag 23 april is de dag van de Koningsspelen 2021 waar ook onze club i.s.m. Hillegom in beweging deel van zal uitmaken. Hoe deze dag er verder uit komt te zien volgt in dit bericht.

De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest waar gemiddeld 1,2 miljoen kinderen afkomstig van 6.000 scholen in het primaire onderwijs in Nederland, het Caribisch deel van het Koninkrijk en Nederlandse scholen in het buitenland aan meedoen. De Koningsspelen vinden traditiegetrouw plaats op de laatste vrijdag voor Koningsdag.
De dag bestaat uit sportieve activiteiten die normaal gesproken worden voorafgegaan door een gezamenlijk, feestelijk Koningsontbijt. Vanwege de onzekere situatie en onvoldoende zicht op mogelijkheden en maatregelen op 23 april wordt het Koningsontbijt verplaatst naar 2022. Gezamenlijk ontbijten op school binnen de op dit moment geldende adviezen, maatregelen en richtlijnen is niet wenselijk. Scholen bepalen zelf hoe de Koningsspelen worden vormgegeven.
In 2013 zijn de Koningsspelen voor het eerst georganiseerd in het kader van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander met als doel kinderen in het primaire onderwijs en hun ouders te laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk, maar vooral ook heel leuk is.
De Krajicek Foundation en de Johan Cruyff Foundation zijn de ‘founding fathers’ van de Koningsspelen.