• update 16 oktober 2020

16 oktober –  Hieronder vind je een overzicht van wat er wel en niet kan in ons centrum na aankondiging van de nieuwe maatregelen. Deze zijn ingegaan per donderdag 15 oktober.

Wat mag er wel?

 • De club blijft open! Wel gaan wij kijken om de openingstijden aan te passen. Reserveer altijd een baan online of telefonisch, 0252519766, tijdens openingstijden.
 • Voor jeugd onder 18 jaar zijn er geen beperkingen. De jeugdlessen gaan door, alleen de jeugd-teamcompetitie is uitgesteld.
 • Er mag getraind worden op de baan middels oefenvormen waarbij de 1,5 meter niet in geding komt. Wij gaan diverse oefeningen voor jullie op papier zetten.
 • Alleen trainen / oefenen is toegestaan. Reserveer een baan met als tegenstander “single training”. 
 • Indien uit hetzelfde huishouden afkomstig kan er vrijuit worden gesquasht en gelden er geen beperkingen. Lees hier alles over onze “gratis gezinslid” -actie.
 • Lessen en trainingen kunnen doorgaan onder voorbehoud van de 1,5 meter afstand en maximaal 2 personen (ex. trainer) per les / training.
 • Dranken “to go” zijn nog wel verkrijgbaar aan de receptie. Deze kun je opdrinken bij de squashbaan of meenemen naar huis. Men mag zich echter niet ophouden in de barruimte en bij de squashbanen.
 • Sportartikelen zijn gewoon verkrijgbaar.

Wat niet?

 • Er wordt enkel verantwoordelijk squash gespeeld op 1,5 meter afstand. Dit trainen mag met z’n 2-en. Dit geldt voor zowel leden als losse baanhuurders.
 • Alle toernooien, ladder- en SBN teamcompetitiewedstrijden zijn uitgesteld tot nader bericht.
 • De kleedkamers en douches zijn gesloten. De toiletten zijn wel toegankelijk.
 • Toeschouwers zijn niet welkom. Ook niet bij jeugd-trainingen.
 • Verder gelden de standaard gewoonten; blijf thuis bij verkoudheid of griep – was regelmatig de handen – geen high fives of handen schudden – niet de handen afvegen aan de ramen of muren op de baan

In dit bericht en via diverse social media houden wij jullie zoveel mogelijk op de hoogte! Gezien de nog onduidelijke situatie zijn wij nog in beraad hoe en wat te doen met een eventuele compensatieregeling. Alles hierboven geldt uiteraard ook voor het SoccerSquash.

Het besluit om de squash- & fitnessbedrijven open te houden, terwijl bijvoorbeeld de horeca 4 weken moet sluiten, is een bevestiging dat de overheid het belang van blijven sporten en bewegen inmiddels ziet en dat het jullie lukt om dat op een professionele, veilige en verantwoorde manier vorm te geven. We roepen u op om daar scherp op te blijven in deze spannende tijd. Een verdere toename van de besmettingscijfers kan ons weleens heel hard raken.  Alleen met z’n allen kunnen we de besmettingen en daarmee alle gevolgen onder controle krijgen, zodat we weer zo snel mogelijk naar de normale omstandigheden kunnen.  #letssquashcorona 

Vragen zijn altijd welkom. Bel ons centrum tijdens openingstijden op 0252519766 of stuur ons een bericht.

13 oktober – Na de aankondiging van alle maatregelen zijn wij nog op zoek naar veel antwoorden op onze en jullie vragen. Het is duidelijk dat de club open kan blijven voor single-squashen, single-trainingen, jeugdtrainingen en squash voor <18-jarigen. De competitie komt ook voorlopig stil te liggen en de horecaruimte blijft gesloten. De maatregelen gaan woensdagavond 22:00 uur in. Er kan tot die tijd dus nog gespeeld worden. Morgen meer…!!

07 oktober – Via een “to go” verkopen wij vanaf vandaag weer sportdranken. Er staan koelkasten bij baan 1 alwaar je Sourcy blauw & rood, AA Drinks en sportwater kunt pakken en afrekenen aan de bar.

 • De openingstijd voor de vrijdagochtend is veranderd van 09:00 uur naar 10:00 uur.
 • Ook in oktober kan iedereen op alle banen reserveren. Er wordt dus geen onderscheid gemaakt tussen abonnementhouder en losse huurder / rittenkaarthouder. Wij zien een verschuiving van het squashen naar de rustige uren. Waarschijnlijk heeft dit te maken met het vele thuiswerken.

30 september – De SBN teamcompetitie gaat gewoon door. Meer informatie vind je hier

 • Regelmatig horen wij dat het centrum om 22:00 uur moet sluiten. Dit is echter niet aan de orde 

 29 september – Voor de komende 3 weken gelden in ons centrum de volgende maatregelen:

 • Er kan gewoon squash gespeeld worden, zonder beperkingen van openingstijden.
 • Het horecagedeelte wordt vanaf maandag 29 september gesloten. Er zijn dus geen drankjes of hapjes te verkrijgen. De receptie, om iedereen in en op juiste banen te leiden, zal gewoon bemand blijven.
 • Passanten kunnen gewoon los een baan huren. Reserveer hier of telefonisch op 0252519766.
 • Lessen en trainingen kunnen gewoon doorgang vinden.
 • De kleedkamers blijven open. Er kan dus gedoucht worden.
 • De sportsector is vrijgesteld van de maximum aantallen van 30 binnen en 40 buiten.
 • Rackets, balletjes en overig sportartikelen kunnen gewoon gekocht worden.
 • Squashdoubles is nog niet toegestaan. SoccerSquash spelen is geen probleem.
 • Er mogen geen toeschouwers bij het squashen aanwezig zijn. Dit geldt ook voor jeugdtrainingen.
 • Over de SBN teamcompetitiewedstrijden volgt nog informatie. Houd daarom deze pagina in de gaten.

Wij hopen dat de maatregelen voor de komende 3 weken door iedereen gerespecteerd worden. We zullen er met z’n allen aan moeten werken om het virus onder controle te krijgen. Vragen zijn altijd welkom, telefonisch – 0252519766 -tijdens openingstijden of per E-mail.   #samenverslaanwijcorona

28 september – Er zijn nog vele onduidelijkheden na de persconferentie maar het is wel duidelijk dat maatregelen ons ook zullen treffen. Morgen weten wij meer en zullen dat hier plaatsen.

28 september – Vanavond is er een vervroegde persconferentie met nieuwe maatregelen. De vervroegde sluiting van vorige week (01:00 uur sluiten en na 24:00 uur geen personen meer naar binnen) was hier nog niet gecommuniceerd.

Wij wachten vanavond af en dinsdagavond (29e) weten wij pas wat de consequenties zijn t.a.v. de horeca, sport en competitiewedstrijden. Houd dit bericht dus in de gaten.

16 september – Er is momenteel niet zoveel nieuws, hoewel de SBN teamcompetitie wel weer begonnen is en we dus beetje bij beetje weer op de weg terug aan het gaan zijn. Een verandering van onze kant is dat het dal-uren tarief zal verdwijnen per 1 oktober en dezelfde prijs als de piek-uren zal worden voor losse baanhuurders. Lopende contracten en abonnementen zullen gewoon volgens afspraak doorlopen. Gezien een stijgende dagvulling, en dus ontlasting van de avond-uren van de banen, zullen wij ook in oktober alle banen voor iedereen vrijgeven om te reserveren. Dit kan maximaal 7 dagen vooruit.

27 augustus – Vanuit de SBN (squashbond) hebben wij bericht ontvangen dat het helaas nog niet toegestaan is om ons favoriete dubbelspel te spelen. Wij hopen dat dat spoedig een positieve wending zal krijgen. Net als onderstaand bericht zullen wij in september alle banen vrij houden voor iedereen. Ook blijven wij de vrijdagochtenden in september vanaf 09:00 uur open.

6 augustus – Ook in de maand augustus houden wij aan dat alle banen door iedereen (abonnement- ,  rittenkaarthouders en losse huurders) gereserveerd kunnen worden. Het is nog niet definitief blijvend op deze manier dus kan iedere maand nog weer terug gedraaid worden.

20 juli – 22:00 uur – Wellicht is iedereen op de hoogte van de uitbraak van corona vanuit een café in Hillegom . Deze is afgelopen donderdag geconstateerd en sindsdien zijn er 23 personen als besmet gemeld. Wij houden de situatie goed in de gaten en mochten wij vanuit het bron- en contactonderzoek van de GGD meldingen krijgen, zullen wij iedereen hiervan op de hoogte stellen. Lees hier het bericht op ggdhm.nl

Corona is gewoon nog onder ons, wake-up! Dit geldt natuurlijk net zo hard voor bezoekers van ons squashcentrum. Wij vragen iedereen dus alert te zijn en de huidige maatregelen op te volgen. #alleensamenverslaanwecorona

15 juli – 14:00 uur – Alle regelingen m.b.t. de abonnementen en kaarthouders staan hier vermeld. Dikke streep eronder en we kunnen weer met frisse moed vooruit!

2 juli – 14:00 uur – Per vandaag en durend tot 1 september aanstaande kan iedereen op alle 10 banen reserveren. Dit geldt voor zowel abonnementhouders als losse baanhuurders. Voor iedereen geldt dat het boeken van een baan tot 1 week (8 dagen) vooruit kan.

2 juli – 12:00 uur – De dag na de opening van woensdag 1 juli.  Gisteren de hele dag is enthousiast bezocht, zelfs een soort normaal druk in de avond. Volgens ons is alles prima verlopen en zijn we niet tegen problemen aangelopen. Er is voldoende ruimte om iedereen de 1,5 meter te bieden, zowel aan de bar als bij de banen.

Mocht je toch vragen en/of opmerkingen hebben m.b.t. de openstelling en protocollen, dan horen wij dat graag! Stuur een mail naar info@squash-hillegom.nl t.a.v. Marcel.

29 juni – 16:00 uur – Mocht je alleen een bal willen komen slaan moet je ook reserveren. Vul dan als tegenstander “single training” in.

26 juni – 21:00 uur – Het reserveersysteem is aangepast naar het oude normaal. Boek hier je baan! Het is verplicht een baan te reserveren. Dit kan ook telefonisch op  0252519766 tijdens openingstijden.

26 juni – 18:30 uur – Het definitieve specifieke squahsprotocol is ontvangen en kunnen wij de laatste wijzigingen aanpassen. Veel veranderingen zijn er niet: de banen hoeven niet een kwartier leeg te blijven na een reservering, er mag langer dan 45 minuten per baan gespeeld worden. Alleen dubbelsquash (2 tegen 2) voor >19 jaar is nog niet toegestaan. De aandacht gaat vooral naar de bekende 1,5 meter voor en na het squashen, zowel in de squashstraat als in de bar en kleedruimten. Ook het ventileren bij de banen heeft extra aandacht.

Momenteel wordt het baanreserveersysteem weer omgebouwd naar het “oude normaal” en de huidige reserveringen later teruggezet. Zodra dit geregeld is gaat het weer op “aan”. Wij verwachten dat dit in de loop van zaterdag geregeld is.

Op naar aanstaande woensdag!!!!! 🙂

25 juni – 21:00 uur – De verwachting dat wij de protocollen ontvangen is aan het einde van vrijdagmiddag.

Woensdag 24 juni – 19:45 uur – De persconferentie heeft ons nog veel meer goed nieuws gebracht dan we hadden kunnen dromen. Iedereen mag gewoon de baan op, echter voor en na het squashen blijft de 1,5 meter gelden. Wij wachten op de definitieve protocollen (welke nu weer grotendeels veranderd worden) en zullen deze z.s.m. in dit bericht vermelden!

Wij denken er klaar voor te zijn om te beginnen! Are you ready!?

 

Protocollen-fase 1 per woensdag 1 juli:

 • Iedereen mag tegen elkaar spelen!
 • Voor en na het squashen blijft de 1,5 meter afstand gelden ( >18 jaar)
 • Losse baanhuurders zijn welkom
 • Clubavonden, toernooien en ladderwedstrijden zijn toegestaan
 • Dubbelwedstrijden zijn nog niet toegestaan. Wel voor onder 19 jaar
 • Er geldt een maximum van 100 personen per 1 juli (1,5 meter)
 • Omkleden en douchen is toegestaan
 • Het horeca-gedeelte is open
 • De toiletgroepen mogen door maximaal 1 persoon tegelijk gebruikt worden
 • De buitenactiviteit fun-speedminton blijft beschikbaar. De spullen liggen voor jullie klaar
 • Onze openingstijden per 1 juli, bekijk ze hier

Let wel:

 • Bovengenoemde aspecten zijn alleen mogelijk indien RIVM, het OMT, ministeries, veiligheidsregio’s, gemeenten en/of brancheverenigingen de voorwaarden opheffen dan wel zo aanpassen dat bovenstaand weer mogelijk is
 • Bij toetreding van ons centrum en terras worden alle dan geldende regels gerespecteerd
 • Wij doen er zoveel mogelijk aan om het iedereen naar het zin te maken, ondanks alle tijdelijke beperkingen
 • Vragen zijn altijd welkom, stuur ons een bericht via info@squash-hillegom.nl
 • Dit bericht wordt bijgewerkt bij mutaties
 • Via de website van de SBN vind je veel FAQ.