• update 1 mei 2020

Hier vind je alle informatie over de jeugd en squash in ons centrum.

OUTDOOR TRAINING VANAF 4 MEI

Voor de “vaste” maandag groep gaan wij outdoor trainingen organiseren op de parkeerplaats van ons centrum. Deze begint op maandag 4 mei en kijken wij hoe het bevalt en of de groep groter kan worden. Er mag, zoals jullie weten, nog geen squash gespeeld worden op onze banen. Na 12 mei weten wij hopelijk meer welke koers we kunnen varen en wachten dat dus nog even af.

Donny en Tom zijn de begeleiders en alles wordt geregeld volgens het door de gemeente goedgekeurde protocol. Deze lees je hieronder. Mochten ouders vragen hebben dan horen wij dat graag.

PROTOCOL JEUGDTRAINING SQUASH HILLEGOM

 • Opgestelde regels voor de buiten trainingen bij Squash Hillegom. Neem je deel aan onze trainingen van lees dan onderstaande goed door en houd je aan de regels.
 • Volg altijd de aanwijzingen op van de verantwoordelijke trainer en eventueel andere aanwezige betrokkene van Squash Hillegom. Blijf altijd op 1,5 meter afstand van de trainer.
 • Luister goed naar de instructies van de trainer(s) voor zowel de training als de veiligheid. Als je je niet aan de instructies en afspraken houd kan een trainer je voor volgende trainingen uitsluiten.
 • Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts. Blijf thuis als iemand in jouw huis bovenstaande klachten heeft. Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat je tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuis blijven tot 14 dagen na het laatste contact.
 • Sporters van 13 t/m 18 jaar moeten 1,5 meter afstand houden tot alle andere personen (behalve personen uit eigen huishouden), dus ook tot trainer(s) en andere sporters. Bij sporters t/m 12 jaar is deze afstandsbeperking onderling niet noodzakelijk. Mocht je niet dichter bij elkaar hoeven te komen doe dat dan toch liever niet.
 • Kom alleen naar de sportlocatie wanneer er voor jou een sportactiviteit gepland staat. Kom dus niet bij vriendjes of vriendinnetjes kijken.
 • Reis alleen of kom met één persoon uit jouw huishouden, bij voorkeur met de auto. (Kiss & Ride aan de Horst ten Daallaan, daar waar de hoofdingang zit.) Fietsen gaan hier ook geparkeerd worden
 • Kom zoveel mogelijk zelf en op eigen gelegenheid naar de sportlocatie.
 • Kom niet eerder dan 10 minuten voor aanvang van de sportactiviteit naar de sportlocatie en wacht tot de aanvang van de training op de door de trainer aangewezen plek. Blijf op 1,5 meter van elkaar
 • Kom in sportkleding naar de sportlocatie. De kleedkamers zijn gesloten. Je kunt ook niet douchen. Je kunt ook geen handdoeken lenen.
 • Let op: De WC is gesloten maar mag in uiterste nood gebruikt worden. Ga dus voor je komt trainen thuis nog even naar de WC.
 • Er is een EHBO kit aanwezig. Mocht je een wondje en/of blessure hebben meld je dan direct bij de trainer (blijf op 1,5 meter afstand) die helpt je dan verder.
 • Meld je tijdig aan voor de sportactiviteit door te mailen naar info@squash-hillegom.nl. Als je op de training bent laat dan weten of je er de volgende keer ook bent. (Mocht je een vriend of vriendin mee willen nemen die geen lid is van onze club, dan vinden we dat super leuk maar meldt dat dan wel op tijd bij via de mail of een aanwezige trainer. Dit is nog niet van toepassing)
 • Neem je eigen bidon gevuld mee om uit te drinken. Let op: Je kunt je Bidon niet in onze kantine vullen en er is ook geen ander drinken beschikbaar.
 • Verlaat direct na de sportactiviteit de sportlocatie.
 • Nogmaals: Is iets niet duidelijk of heb je een vraag spreek dan de aanwezige trainer van Squash Hillegom aan. Blijf altijd op 1,5 meter afstand van de trainer!

_________________________________________________________________________________________

 •  update 1 mei 2020

Lessen & trainingen

Maandag 2 september begonnen de trainingen voor de >12 jarigen weer. De training is iedere maandag van 17:45-18:45 uur. Deze lessen worden gegeven door Donny van Hal.

Vanaf 12 februari 2020  wordt er weer op woensdagmiddag training gegeven. Deze lessen zijn in handen van Tom Steward. Deze Australier is zeer bekend met het geven van jeugdtrainingen en heeft voorgesteld weer met een diploma-systeem te gaan werken zodat de kinderen meer met een leuk doel de baan opgaan. Tom geeft de lessen in het Engels maar doet zijn uiterste best het Nederlands onder de knie te krijgen. Dit internationale karakter is natuurlijk ook leuk en leerzaam voor de kids!

Woensdag 15:00-16:00 uur: 5 t/m 8,9 jarigen.

Woensdag 16:00-17:00 uur: 8,9 t/m 12 jarigen.

Heeft u vragen over de lessen of wilt u uw kind opgeven? Stuur ons een mail of bel 0252519766.

Squash Hillegom Jeugd-laddercompetitie

Veel jeugdleden die de groepslessen volgen, nemen deel aan de Squash Hillegom Jeugd-laddercompetitie. Je speelt dan in competitief verband tegen andere jeugdleden van Squash Hillegom.

Ook de jongeren (t/m 17 jaar) die geen lessen volgen, kunnen meedoen aan deze competitie.

SBN Jeugdcompetitie

Squash Hillegom doet ieder jaar mee met de landelijke SBN Jeugdcompetitie.
Dan speel je 4-6 wedstrijden tegen teams uit alle delen van het land. Deze wedstrijden worden gespeeld op zondag, soms in Hillegom, soms bij de club van het andere team.

Hier vind je onze teams.

Ieder jeugdlid kan zich inschrijven voor deze competitie. Om mee te kunnen doen moet je wel lid zijn van de Squash Bond Nederland (SBN).

Toernooien

Tot nu toe organiseren wij ieder seizoen 2 vaste toernooien. Je speelt alle toernooien op je eigen niveau, bij de Clubkampioenschappen kan je kampioen worden op jouw eigen niveau.

 • Ouder/kind-toernooi (voorjaar)
 • Squash Hillegom Jeugd Clubkampioenschappen (februari)

Daarnaast organiseert de SBN diverse nationale jeugdkampioenschappen. Het grootste jeugd-toernooiencircuit in Nederland heet het TMG -jeugdcircuit.  Iedereen is vrij aan toernooien mee te doen. Natuurlijk stimuleren wij dit en proberen in groepen naar jeugd-evenementen te gaan.

Squashbril

Voor jeugd t/m 18 jaar is het tijdens officiele SBN toernooien en competities verplicht te spelen met een squashbril. Tijdens de trainingen wordt er dus ook gespeeld met squashbril. Dit om hun te laten wennen aan het spelen met.

Diverse brillen zijn in ons centrum verkrijgbaar.

Kids & Parents

Wij stimuleren dat ouders hun kinderen mee naar de squashbaan nemen.  Hiervoor hanteren wij een speciaal kids & parents-tarief waarbij de ouder hetzelfde betaalt als het kind.

Ga je dus een keer met je vader of moeder een uur squashen, dan kost dat in totaal 2 x 5,00 = 10 euro inclusief rackethuur en bal. Dit mag natuurlijk ook met je oom, tante of buurman zijn. Dit tarief geldt in de dal-uren.

Er zijn junior-rackets en speciale kinderballen beschikbaar. Deze ballen stuiteren beter waardoor er al snel sportplezier voor het kind is! Reserveer de baan telefonisch (0252-519766) zodat wij weten dat er een apart tarief gerekend kan worden.

N.B. Het kids & parents tarief geldt voor jeugd t/m 17 jaar!

Facebook

De jeugd van Hillegom heeft haar eigen Facebook pagina. Vind de pagina leuk om op de hoogte te blijven van de laatste jeugdnieuwtjes. De “gewone” Facebook pagina van Squash Hillegom vind je hier.

 

DE JEUGD HEEFT DE TOEKOMST