• update 4 november 2019

 

Hier vind je alle informatie over de jeugd en squash in ons centrum.

 

Lessen & trainingen

Maandag 2 september begonnen de trainingen voor de >12 jarigen weer. De training is iedere maandag van 17:45-18:45 uur.

De onder 12 jaar-trainingen van zondagochtend zijn tijdelijk gestopt. Wij zijn bezig dit opnieuw op te bouwen en zullen binnenkort met meer nieuws hierover naar buiten komen.

Squash Hillegom Jeugd-laddercompetitie

Veel jeugdleden die de groepslessen volgen, nemen deel aan de Squash Hillegom Jeugd-laddercompetitie. Je speelt dan in competitief verband tegen andere jeugdleden van Squash Hillegom.

Ook de jongeren (t/m 17 jaar) die geen lessen volgen, kunnen meedoen aan deze competitie.

SBN Jeugdcompetitie

Squash Hillegom doet ieder jaar mee met de landelijke SBN Jeugdcompetitie.
Dan speel je 4-6 wedstrijden tegen teams uit alle delen van het land. Deze wedstrijden worden gespeeld op zondag, soms in Hillegom, soms bij de club van het andere team.

Hier vind je onze teams.

Ieder jeugdlid kan zich inschrijven voor deze competitie. Om mee te kunnen doen moet je wel lid zijn van de Squash Bond Nederland (SBN).

Toernooien

Tot nu toe organiseren wij ieder seizoen 2 vaste toernooien. Je speelt alle toernooien op je eigen niveau, bij de Clubkampioenschappen kan je kampioen worden op jouw eigen niveau.

  • Ouder/kind-toernooi (voorjaar)
  • Squash Hillegom Jeugd Clubkampioenschappen (februari)

Daarnaast organiseert de SBN diverse nationale jeugdkampioenschappen. Het grootste jeugd-toernooiencircuit in Nederland heet het TMG -jeugdcircuit.  Iedereen is vrij aan toernooien mee te doen. Natuurlijk stimuleren wij dit en proberen in groepen naar jeugd-evenementen te gaan.

Squashbril

Voor jeugd t/m 18 jaar is het tijdens officiele SBN toernooien en competities verplicht te spelen met een squashbril. Tijdens de trainingen wordt er dus ook gespeeld met squashbril. Dit om hun te laten wennen aan het spelen met.

Diverse brillen zijn in ons centrum verkrijgbaar.

Kids & Parents

Wij stimuleren dat ouders hun kinderen mee naar de squashbaan nemen.  Hiervoor hanteren wij een speciaal kids & parents-tarief waarbij de ouder hetzelfde betaalt als het kind.

Ga je dus een keer met je vader of moeder een uur squashen, dan kost dat in totaal 2 x 5,00 = 10 euro inclusief rackethuur en bal. Dit mag natuurlijk ook met je oom, tante of buurman zijn. Dit tarief geldt in de dal-uren.

Er zijn junior-rackets en speciale kinderballen beschikbaar. Deze ballen stuiteren beter waardoor er al snel sportplezier voor het kind is! Reserveer de baan telefonisch (0252-519766) zodat wij weten dat er een apart tarief gerekend kan worden.

N.B. Het kids & parents tarief geldt voor jeugd t/m 17 jaar!

Facebook

De jeugd van Hillegom heeft haar eigen Facebook pagina. Vind de pagina leuk om op de hoogte te blijven van de laatste jeugdnieuwtjes. De “gewone” Facebook pagina van Squash Hillegom vind je hier.

 

 

DE JEUGD HEEFT DE TOEKOMST