Vijf redenen waarom je competitie zou moeten spelen

Hier zijn 5 redenen waarom je een squashcompetitie zeker niet wil missen!

1: Je leert je eigen niveau kennen
Door elke week met een vaste persoon of groep te sparren, heb je al een grof beeld van je vaardigheden als squasher. Maar hoe goed ben je nu echt? Er is geen betere manier om daarachter te komen, dan mee te doen aan de squashcompetitie. Hierbij neem je het op tegen spelers uit de club of het hele land. Al spelende leer je niet alleen op welk niveau je zit, maar ook wat je sterke en zwakke punten zijn op de squashbaan.

2: Vriendschappen ontstaan in de hitte van de strijd
Sporten helpt je om met meer mensen in contact te komen. Dit geldt nog extra voor de teamcompetitie. Je staat dan wel alleen op de baan, maar gaat op pad met een team van vier. Wil je als team optimaal presteren, dan zal je op je teamgenoten moeten kunnen vertrouwen. Terwijl jullie gezamenlijk voor die eerste plaats strijden, bouw je al snel een sterke band op met je teamgenoten.

3: Je verbetert je vaardigheden
Het klinkt misschien wat cliché, maar alleen door het tegen sterke tegenstanders op te nemen, word je beter in een sport. Squashen vormt hier vanzelfsprekend geen uitzondering op. In de squashcompetitie neem je het op tegen de beste uit jouw categorie. Hierdoor word je uitgedaagd om op de belangrijke momenten het beste in jezelf naar boven te halen. En zo ontwikkel je je tot betere squasher.

4: Andere squashers leren kennen
In een competitie speel je tegen spelers uit de club en soms uit het hele land, waardoor je steeds nieuwe mensen ontmoet. En al deze spelers hebben natuurlijk dezelfde passie als jij. Een mooie gelegenheid om te netwerken of tips uit te wisselen. Want de rivaliteit op de squashbaan staat natuurlijk nooit een gezellige conversatie en drankje na de wedstrijd in de weg.

5: Goed voor je conditie
Wat is beter voor je conditie dan sporten? Intensiever sporten natuurlijk! Tijdens de matches ben je non-stop in beweging om de bal bij te houden. Je moet er natuurlijk vol voor gaan om die overwinning binnen te slepen. Na de match ben je waarschijnlijk doorweekt van het zweet, maar daar staat tegenover dat je uithoudingsvermogen na een paar maanden competitie flink vooruit zal gaan.

Hier vind je informatie over onze diverse competities.
Ben je enthousiast geworden en zou je meer over competitie-spelen willen weten? Stuur ons een mail  info@squash-hillegom.nl of spreek één van onze squashleraren of medewerkers van de bar/receptie aan.

(Bron: www.squash.nl)