Historie

Deze pagina gaat de komende tijd meer over het verleden van Squash Hillegom vertellen. De Club, officieel geopend door toenmalig wethouder Jos Draijer op 1 april 1980 en dus inmiddels 44 jaar jong, moet een hele hoop te vertellen hebben. Een aanleiding voor deze stap is vooral de special (mei 2024) over de Beatles die in 1964 in Hillegom een optreden gaven. (Op 5 juni is dit precies 60 jaar geleden en een toevalligheid is dat onderstaand ook 60 jaar is)

Daarop geïnspireerd dachten wij…hé…ooit hadden wij ook een wereldberoemde sport-artiest over de vloer!

Slechts weinigen weten namelijk dat in augustus 1980 de grootste squasher aller tijden een toernooi speelde op Hillegoms’ squashbanen. Toendertijd 16 jaar en wereldkampioen bij de jeugd, is later uitgegroeid tot een wereldwijde legende in de (squash)sport. Zo won hij in de jaren ’80 en begin ’90 tien keer de Brittish Open (Het Wimbledon van de squash) , won hij 6 World Open titels en bleef hij 555 wedstrijden ongeslagen in een periode van 5 jaar en 7 maanden.

Ongekende prestaties en mede daardoor is hij in de squashsport de absolute legende en uitgeroepen tot “Athlete of the Millennium” in zijn sport.

Op deze pagina zullen wij dus nog veel meer gaan vertellen over “de squash”, zo na een dikke 40 jaar een begrip in ons bollendorp.

IMG_4801