LESSEN EN TRAININGEN

Squash Hillegom heeft een programma ontwikkeld met als doel kinderen op een speelse manier te enthousiasmeren voor squash om zo een goede basis (zowel fysiek als mentaal) te leggen waar kinderen de rest van hun leven profijt van hebben.

Tijdens de lessen staan de volgende punten centraal;

  • lol maken
  • spelvormen
  • balgevoel
  • coördinatie
  • beweging
  • respect & fair play

Maandag van 17:45-18:45 uur worden er trainingen voor de jeugd gegeven. Deze lessen worden gegeven door Donny van Hal. 

In het nieuwe seizoen zal dit (waarschijnlijk) weer in 2 uren gesplitst gaan worden mits er voldoende jeugdspelers zijn.

Voor leden van onze jeugdgroep zijn 30 lessen gratis. Niet-leden van de groep betalen € 7,50 per les. De jeugdleden mogen daarnaast ook onbeperkt squashen in de dal uren.

Heeft u vragen over de lessen of wilt u uw kind opgeven? Stuur ons een mail of bel 0252-519766.

JEUGDCOMPETITIES EN TOERNOOIEN

Squash Hillegom Jeugd-laddercompetitie

Veel jeugdleden die de groepslessen volgen, nemen deel aan de Squash Hillegom Jeugd-laddercompetitie. Je speelt dan in competitief verband tegen andere jeugdleden van Squash Hillegom.

De instap naar de reguliere ladder is dan ook kleiner en kunnen de jeugdleden zich al snel gaan meten met de volwassenen in de club.

Ook de jongeren (t/m 17 jaar) die geen lessen volgen, kunnen meedoen aan deze competitie.

SBN Jeugdcompetitie

Squash Hillegom doet ieder jaar mee met de landelijke SBN Jeugdcompetitie.
Dan speel je 4-6 wedstrijden tegen teams uit alle delen van het land. Deze wedstrijden worden gespeeld op zondag, soms in Hillegom, soms bij de club van het andere team.

Ieder jeugdlid kan zich inschrijven voor deze competitie. Om mee te kunnen doen moet je wel lid zijn van de Squash Bond Nederland (SBN). Tot 18 jaar kost dit 7,99 euro per kalenderjaar. Lid worden van de SBN kan hier.

Toernooien

Tot nu toe organiseren wij ieder seizoen 2 vaste toernooien. Je speelt alle toernooien op je eigen niveau, bij de Clubkampioenschappen kan je kampioen worden op jouw eigen niveau.

  • Ouder/kind-toernooi (voorjaar)
  • Squash Hillegom Jeugd Clubkampioenschappen (februari)

Daarnaast organiseert de SBN diverse nationale jeugdkampioenschappen. Het grootste jeugd-toernooiencircuit in Nederland heet het TMG -jeugdcircuit.  Iedereen is vrij om aan toernooien mee te doen. Natuurlijk stimuleren wij dit en proberen in groepen naar jeugd-evenementen te gaan.

Meer jeugdinfo

Squashbril

Voor jeugd t/m 18 jaar is het tijdens officiele SBN toernooien en competities verplicht te spelen met een squashbril. Tijdens de trainingen wordt er dus ook gespeeld met squashbril. Dit om hun hier aan te laten wennen.

Diverse brillen zijn in ons centrum verkrijgbaar.

Kids & Parents

Wij stimuleren dat ouders hun kinderen mee naar de squashbaan nemen.  Hiervoor hanteren wij een speciaal kids & parents-tarief waarbij de ouder hetzelfde betaalt als het kind.

Ga je dus een keer met je vader of moeder een uur squashen, dan kost dat in totaal 2 x 5,00 = 10 euro inclusief rackethuur en bal. Dit mag natuurlijk ook met je oom, tante of buurman zijn. Dit tarief geldt in de dal-uren.

Er zijn junior-rackets en speciale kinderballen beschikbaar. Deze ballen stuiteren beter waardoor er al snel sportplezier voor het kind is! Reserveer de baan telefonisch (0252-519766) zodat wij weten dat er een apart tarief gerekend kan worden.

N.B. Het kids & parents tarief geldt voor jeugd t/m 16 jaar!

Facebook

De jeugd van Hillegom heeft haar eigen Facebook pagina. Vind de pagina leuk om op de hoogte te blijven van de laatste jeugdnieuwtjes.

SELECTIE JEUGD SQUASH NEDERLAND ACADEMY

Je bent uitgenodigd door jouw trainer om deel te nemen aan onze Squash Nederland Academy. We zien wellicht in jou een toekomstige squashtopper!  Wat een geweldige uitdaging ! 

Wij willen graag tijd en energie stoppen in jouw verdere squash ontwikkeling. Dus dat moet wel natuurlijk van twee kanten komen. Jij wilt het heel graag  en je bent bereid om meer tijd en trainingsarbeid in jouw favoriete sport te gaan stoppen en wij van onze kant gaan er zorg voor dragen om voor jou dit op zo’n  goed mogelijk wijze daarbij te gaan helpen met allerlei vormen van  trainingen en coaching! 

Je hebt minimaal drie trainingsmomenten op jouw eigen club, twee groepstrainingen en minimaal 1 keer in de week een privé les van minimaal 30 minuten. 

Je wordt dan uitgenodigd om 1 keer in de maand een selectie training te volgen bij de Squash Nederland Academy in één van onze vestigingen in Nederland. Deze trainingen zullen ongeveer 3 uur duren. Technisch, Tactisch en mentale trainingen zijn een onderdeel van dit dagdeel. Tevens zal er ook aandacht worden gegeven aan het fysieke aspect van onze sport. 

Voor deze trainingen moet je wel apart voor betalen. Dit is wel inclusief een lunch. Ook willen we dat je minimaal drie TMG  ( jeugd) toernooien gaat spelen door heel Nederland. Overleg met jouw trainer of de manager van jouw Squash Club welke mogelijkheden er zijn!